Kotlety pizzowe z salami, serem i kukurydzą
Dziś mam fantastyczny pomysł dla wszystkich smakoszy pizzy!
Delikatne ciasto naleśnikowe wypełnione po brzegi pizzowym nadzieniem.
Jest pyszne salami …. jest słodka kukurydza i jest ciągnący się ser – zarówno mozzarella, jak i cheddar.
Przepis powstał zupełnie spontanicznie, można powiedzieć z braku laku … i braku pomysłu na kolację.
Jak widać – opłacało się kombinować!
Kotlety pizzowe smakują fenomenalnie i są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło.
Podane z gorącym czerwonym barszczykiem zachwycą na kuchennym stole!
Polecam!
SKŁADNIKI:
CIASTO:
* mąka – 1 szkl
* jajko – 2 szt
* mleko – ok.2 szkl
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* sól – 1 szczypta
DODATKOWO:
* salami – ok. 150 g
* kukurydza – ok. 100 g
* cebula – 1 szt
* ser mozzarella + cheddar / gouda – ok. 200 g
* sól , pieprz , papryka , oregano – do smaku
* olej do smażenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Składniki na ciasto dokładnie miksujemy.
Dodajemy pokrojone salami , odsączoną z zalewy kukurydzę i starty na grubych oczkach ser.
Całość doprawiamy do smaku.
Smażymy średniej wielkości kotleciki na mocno rozgrzanym oleju.
Podajemy gorące!
Smacznego!
DRUKUJ: