Kotlety jajeczne babci Krysi

Kotlety jajeczne babci Krysi

Zdjęcie - Kotlety jajeczne babci Krysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 50 ml oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
  • 7 jaj
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 bułka kajzerka
  • ½ szklanki mleka
  • natka pietruszki lub koper
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

KROK 1

6 jajek gotujemy na twardo.

Zdjęcie - Kotlety jajeczne babci Krysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

KROK 2

Bułkę kajzerkę moczymy w mleku. Ugotowane jajka drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Dodajemy namoczoną bułkę, posiekaną natkę, surowe jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Zdjęcie - Kotlety jajeczne babci Krysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

KROK 3

Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju Kujawski z ziołami na złoty kolor z obu stron.

Zdjęcie - Kotlety jajeczne babci Krysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 45 minut

 

Zdjęcie - Kotlety jajeczne babci Krysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Kotlety jajeczne babci Krysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów