Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Zdjęcie - Kotleciki z ciecierzycy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 400g ciecierzycy w słoiczku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 1 średniej wielkości cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 150g sera feta
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej do środka i bułka do obtoczenia
  • olej Kujawski Pierwsze Zbiory do smażenia

Zdjęcie - Kotleciki z ciecierzycy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju Kujawskim. Lekko solimy.

Ciecierzycę odcedzamy, wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, blendujemy na gładką masę.

Do ciecierzycy dodajemy usmażoną cebulę, bułkę tartą, jajko, pokruszona fetę i posiekane zioła. Mieszamy.

Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy z dwóch stron na oleju Kujawskim.

Kategorie przepisów