Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami

Kokosowy sernik  na zimno z truskawkami i  wiśniami
Zdjęcie - KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Lato to idealna pora na Serniki na zimno!

Truskawkowe, brzoskwiniowe, a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam!

Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową!

Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki.

Kokosowy smak puszystej masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami.

Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki.

Koniecznie wypróbujcie!

 Zdjęcie - KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( tortownica 24 cm )

* ser bialy 3 x mielony ( lub wiaderkowy ) – 900 g
* mleko kokosowe – 350 ml
* cukier puder – 100 g
* sok z cytryny – 3 łyżki
* żelatyna – 3 łyżki
* wrząca woda – 1/4 szkl
* truskawki, wiśnie – ok. 250 g
* galaretka wiśniowa – 1 op

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy.

Ser miksujemy z mlekiem koksowym, dodajemy cukier puder i sok z cytryny.

Wlewamy lekko przestudzoną żelatynę i wszystko razem bardzo dokładnie miksujemy.

Masę serową wylewamy do tortownicy, przykrywamy owocami.

Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody, odstawiamy do stężenia, a następnie wylewamy na sernik pokryty owocami.

Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny ( najlepiej na noc ).

Smacznego!

Zdjęcie - KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów