Kanapki z pastą z wędzonej makreli

Kanapki z pastą z wędzonej makreli

Zdjęcie - Kanapki z pastą z wędzonej makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Mam dzisiaj dla Was pomysł na przekąskę, która nada się na świąteczny stół:) Minikanapki z pastą z wędzonej makreli na pumperniklu. Pasta jest pełna smaku, a dodatek oleju lnianego Kujawski tłoczonego na zimno sprawił, że całość została wzbogacona o cenne składniki odżywcze. Olej lniany jest źródłem kwasów omega-3, zatem warto wprowadzić go do swojej diety.

Składniki na kanapki z pastą z wędzonej makreli:

  • wędzona makrela ok. 300 g
  • 250 g śmietankowego serka
  • 4 jajka
  • 3 ogórki kiszone
  • pół małej czerwonej cebuli
  • szczypiorek
  • sól i pieprz
  • 1-2 łyżeczki oleju Kujawski tłoczony na zimno LEN
  • 6-8 kromek pumpernikila
  • koperek

Zdjęcie - Kanapki z pastą z wędzonej makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Jak zrobić kanapki z pastą z wędzonej makreli?

Jajka ugotuj na twardo. Makrelę dokładnie obierz z ości.

Jajka, ogórki, cebulę i szczypiorek drobno pokrój. Wymieszaj wszystkie składniki, dolej olej Kujawski LEN i dopraw do smaku.

Nakładaj porcje pasty na pokrojony pumpernikiel, tworząc mini kanapki. Na koniec udekoruj i gotowe!

Zdjęcie - Kanapki z pastą z wędzonej makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów