Grillowana ciabatta ze szparagami, camembertem i szynką parmeńską



Składniki:
- 1 ciabatta (lub inny rodzaj ulubionego pieczywa)
- kilka zielonych szparagów ugotowanych al dente
- kilka plastrów camemberta (lub innego ulubionego sera)
- plasterek (albo nawet dwa) szynki parmeńskiej prosciutto
Przygotowanie:
Ciabattę przekrój na pół zostawiając kawałek nieprzeciętego brzegu bułki. Na dolnej połówce ułóż plastry sera camembert, następnie szparagi i szynkę parmeńską. Zamknij bułkę drugą połówką i połóż na nagrzanego elektrycznego grilla lub grillową patelnię. Przypiekaj z obu stron, aż ciabatta będzie rumiana. Następnie ciesz się idealnym śniadaniem. ;)
PS. Szynkę możesz dodać również po grillowaniu. Włosi uważają, że obróbka cieplna prosciutto, to grzech; według mnie pyszny, ale jednak ciężki...

