Gnocchi z wędzonym boczkiem, suszonymi pomidorami i czerwonym pesto

Gnocchi z wędzonym boczkiem, suszonymi pomidorami i czerwonym pesto

Zdjęcie - Gnocci z wędzonym boczkiem, suszonymi pomidorami i czerwonym pesto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • gnocchi 600g
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju Kujawskiego 3 ziarna
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki czerwonego pesto
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 4-5 sztuk suszonych pomidorów
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • 1-2 łyżki sera do posypania

Przygotowanie:

Cebulkę i czosnek drobno kroimy. Boczek i pomidory kroimy w paski.

Na oleju Kujawskim 3 ziarna podsmażamy cebulkę z czosnkiem. Dodajemy gnocchi i smażymy kilka minut.

Następnie dodajemy boczek, podsmażamy chwilę, dodajemy kolejno szpinak, suszone pomidory i pomidorki koktajlowe.

Dodajemy pesto i doprawiamy do smaku.

Posypujemy serem.

Kategorie przepisów