Gnocchi z wędzonym boczkiem, suszonymi pomidorami i czerwonym pesto
Składniki:
- gnocchi 600g
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju Kujawskiego 3 ziarna
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki czerwonego pesto
- 4 plastry wędzonego boczku
- 1 garść świeżego szpinaku
- 4-5 sztuk suszonych pomidorów
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
- chili
- 1-2 łyżki sera do posypania
Przygotowanie:
Cebulkę i czosnek drobno kroimy. Boczek i pomidory kroimy w paski.
Na oleju Kujawskim 3 ziarna podsmażamy cebulkę z czosnkiem. Dodajemy gnocchi i smażymy kilka minut.
Następnie dodajemy boczek, podsmażamy chwilę, dodajemy kolejno szpinak, suszone pomidory i pomidorki koktajlowe.
Dodajemy pesto i doprawiamy do smaku.
Posypujemy serem.