Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado

Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado

Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Filet z dorsza z sałatką z kukurydzy i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
  • 1 łyżka mąki
  • ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • sól do smaku
  • olej Kujawski z pierwszego tłoczenia do smażenia

na sałatkę:

  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 2 awokado
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól do smaku

Przygotowanie

Obrać awokado i pokroić w grubą kostkę. Od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Pokroić na plasterki czerwoną cebulę, a pozbawioną nasion papryczkę chili w paseczki. Oberwać listki z natki pietruszki. Osączyć kukurydzę na sicie. Przełożyć wszystkie składniki do miski. Doprawić solą i wymieszać. Filety rybne oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.  Podawać z przygotowaną sałatką.

 

 

Przepis pochodzi z aronia-wiemcojem.blogspot.com

Kategorie przepisów