Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą

Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą

Zdjęcie - Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzień dobry kochani :-) Dziś mam dla Was przepis na dodatek do obiadu z fasolką szparagową w roli głównej. Mam nadzieję, że ją lubicie ? Tym razem zrobiłam z dodatkiem czosnku, oregano i bułki tartej. Czosnek zrobił dużą robotę, bo fasolka nabrała wyrazistości, nawet mój syn, jak nie przepada za nią, to tym razem zjadł dużą porcję, bo mu bardzo smakowała. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)

Składniki na 3-4 porcje:

  • około 700 - 800 g fasolki szparagowej
  • 3 żabki czosnku
  • oregano
  • bułka tarta
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz


1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy, aż będzie al'dente. Odcedzamy.
2. W większym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, podsmażamy chwilkę, dorzucamy fasolkę, oregano i mieszamy. Dodajemy bułkę tartą (nie za dużo), mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy jeszcze ze minutkę i gotowe :-) Podajemy jako dodatek do obiadu, można oczywiście zjeść samą jak ktoś lubi :-) Smacznego :-)

Zdjęcie - Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów