Dyniowo-kokosowa panna cotta

Dyniowo-kokosowa panna cotta
przepis:

200 ml musu z ugotowanej dyni

200 ml mleka kokosowego

1-2 łyżki miodu

2 łyżki soku z cytryny

4 łyżeczki żelatyny

2 łyżki wiórków kokosowych

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody.

Kiedy napęcznieje, roztopić ją w kąpieli wodnej.

Mleko dokładnie wymieszać z musem z dyni, sokiem z cytryny i miodem.

Do żelatyny dodać mieszając po łyżce mleko z dynią. Kiedy żelatyna ostygnie dolać ją do musu, wymieszać, a następnie rozlać do pucharków i wstawić do lodówki aby deser stężał.

Przed podaniem wierzch deseru posypać wiórkami kokosowymi.

Zdjęcie - Dyniowo-kokosowa panna cotta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów