Dyniowo-kokosowa panna cotta
![Dyniowo-kokosowa panna cotta](/obrazek/duze/dyniowo-kokosowa-panna-cotta-437472.jpeg)
przepis:
200 ml musu z ugotowanej dyni
200 ml mleka kokosowego
1-2 łyżki miodu
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżki wiórków kokosowych
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody.
Kiedy napęcznieje, roztopić ją w kąpieli wodnej.
Mleko dokładnie wymieszać z musem z dyni, sokiem z cytryny i miodem.
Do żelatyny dodać mieszając po łyżce mleko z dynią. Kiedy żelatyna ostygnie dolać ją do musu, wymieszać, a następnie rozlać do pucharków i wstawić do lodówki aby deser stężał.
Przed podaniem wierzch deseru posypać wiórkami kokosowymi.
![Zdjęcie: Dyniowo-kokosowa panna cotta Zdjęcie - Dyniowo-kokosowa panna cotta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/437472.jpeg)