Crumble ze śliwką węgierką, malinami z wegańską kruszonką

Crumble ze śliwką węgierką, malinami  z wegańską kruszonką




Zdjęcie - Crumble ze śliwką węgierką, malinami  z wegańską kruszonką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Crumble ze śliwką węgierką, jesiennymi malinami i z wegańską bezglutenową kruszonką.


Zdjęcie - Crumble ze śliwką węgierką, malinami  z wegańską kruszonką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


500 bram śliwek węgierek
po garści malin
szczypta cynamonu
świeży imbir


Kruszonka:


3 łyżki mąki owsianej bezglutenowej ( można zmielić płatki)
3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych
łyżka miodu lub ksylitol
2-3 łyżki oleju z pestek winogron
2 łyżki płatków migdałów




Zdjęcie - Crumble ze śliwką węgierką, malinami  z wegańską kruszonką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Owoce umieszczamy w naczyniach do zapiekania, doprawiamy szczyptą cynamonu. Na owoce ścieramy niewielką ilość imbiru. Mieszamy składniki kruszonki i posypujemy owoce. U mnie piekło się 50 minut w 190 stopniach.

Kategorie przepisów