Bigos z kapusty włoskiej i bakłażana

Bigos z kapusty włoskiej i bakłażana
przepis:

0,5 kapusty włoskiej

1 bakłażan

1 cebula

2 łyżki przecieru pomidorowego

olej

1 liść laurowy

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól, pieprz

Kapustę poszatkować.

Bakłażan pokroić w kostkę.

W garnku rozgrzać olej, przesmażyć na nim bakłażana, dodać kapustę, chwilę smażyć razem.

Następnie warzywa podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, liść laurowy, kminek i paprykę, dusić do miękkości.

Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać razem z przecierem pomidorowym do kapusty i bakłażana.

Chwilę jeszcze razem pogotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcie - Bigos z kapusty włoskiej i bakłażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów