Bez-sernik... jak u mamy!

Bez-sernik... jak u mamy!
Zdjęcie - Bez-sernik... jak u mamy! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Bez-sernik... jak u mamy! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Bez-sernik... jak u mamy! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Bez-sernik... jak u mamy! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • MASA SEROWA
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka roślinnego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki z orzechów arachidowych
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • sok z 1 cytryny
  • skórka otwarta z cytryny
  • rodzynki
  • aromat śmietanowy
  • KRUSZONKA
  • 3 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklalnka oleju
  • 3 łyżki mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie

MASA SERNIKOWA: 

Kaszę gotujemy w mleku, a następnie mieszamy z cukrem, mlekiem kokosowym, sokiem z cytryny i aromatem. Całość blendujemy. 


Mieszamy z mąką, rodzynkami i skórką cytryny. 


KRUSZONKA: 

Zagniatamy ze sobą składniki i dzielimy na dwie części. Jedna część powinna stanowić spód ciasta, drugą częścią posypujemy nałożoną masę serową. 

Ciastem wylepiamy spód blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia, wylewamy na niego masę serową, a wierzch posypujemy kruszonką. 


Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach C.

Kategorie przepisów