Bananowe placuszki z kaszy jaglanej - bezglutenowe / dietetyczne - BE FIT!
Jak już mówiłam wielokrotnie uwielbiam kaszę jaglaną ( a w ostatnim czasie jeszcze bardziej zakochałam się w płatkach jaglanych ).
Przygotowuję ją zarówno w wersji śniadaniowej, jak i na obiad.
Na ciepło i na zimno … w wersji słodkiej i wytrawnej.
Dziś mam dla Was przepis na przepyszne jaglanej placuszki z dodatkiem banana.
Idealne na leniwe śniadanie albo lekki obiad.1
Smaczne , zdrowe, dietetyczne a zarazem bezglutenowe.
Takie placuszki z kaszy jaglanej posmakują zarówno dzieciakom, jak i dorosłym.
Świetnym dodatkiem jest np. ulubiony jogurt, odrobina dobrej jakości miodu czy też prażone orzechy.
Polecam!
Smacznego!
SKŁADNIKI:
( ok.6 szt )
* ugotowana kasza jaglana – 3/4 szkl
* mąka ziemniaczana – 1 łyżka
* jajko – 1 szt
* miękki, słodki banan – 1 szt
* sok z cytryny – 1 łyżeczka
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ugotowaną kaszę jaglaną miksujemy z bananem, jajkiem, mąką oraz proszkiem do pieczenia i sokiem z cytryny.
Smażmy niewielkie placuszki na odrobinę natłuszczonej patelni ( po ok. 3 minuty z każdej strony ).
Smacznego!