Porady kulinarne

Fasolka - jak ją pasteryzować?

Fasolkę po uprzednim obgotowaniu powinno się przynajmniej dwukrotnie pasteryzować. Fasolka zawiera spore ilości białka i przy przygotowaniu przetworów traktujemy ją podobnie jak mięso i grzyby. Nie chodzi tu o dodatkowa pracę, ale nasze bezpieczeństwo. Drobna zielona fasolka powinna być pasteryzowana przez 60 minut i robimy to na dwa razy po 30 minut w odstępie 24 godzin.

Przepisy, których może dotyczyć porada

2

Kiszone rzodkiewki

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

1

Marynowana cebula

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

1

Piklowane marchewki z kminem rzymskim

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

1

Konfitura z czerwonej cebuli

imie nazwisko Gosia17
Wędrówki po kuchni

2

Kiszona marchewka

imie nazwisko Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

2

Kalafiory pasteryzowane w zalewie

imie nazwisko aronia
Wiem co jem

2

Fasolka szparagowa w słoikach - zimowe zapasy

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Marchewka kiszona

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

2

Kalafior kiszony

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

2

Kiszone rzodkiewki

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Fasolka szparagowa w słoikach

imie nazwisko aronia
Wiem co jem

1

Kiszona kalarepa

imie nazwisko janiolka
Eksperyment sobotni