Porady kulinarne

Fasolka - jak ją pasteryzować?

Fasolkę po uprzednim obgotowaniu powinno się przynajmniej dwukrotnie pasteryzować. Fasolka zawiera spore ilości białka i przy przygotowaniu przetworów traktujemy ją podobnie jak mięso i grzyby. Nie chodzi tu o dodatkowa pracę, ale nasze bezpieczeństwo. Drobna zielona fasolka powinna być pasteryzowana przez 60 minut i robimy to na dwa razy po 30 minut w odstępie 24 godzin.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Marynowana cebula

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Piklowane marchewki z kminem rzymskim

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Konfitura z czerwonej cebuli

imie nazwisko Gosia17
Wędrówki po kuchni

1

Kiszona marchewka

imie nazwisko Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

1

Kalafiory pasteryzowane w zalewie

imie nazwisko aronia
Wiem co jem

1

Fasolka szparagowa w słoikach - zimowe zapasy

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Marchewka kiszona

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

1

Kalafior kiszony

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

1

Kiszone rzodkiewki

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

0

Fasolka szparagowa w słoikach

imie nazwisko aronia
Wiem co jem

0

Kiszona kalarepa

imie nazwisko janiolka
Eksperyment sobotni

2

Sezon na cebulkę dymkę : słodko-kwaśna dymka

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu