Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Tortellini - domowe..z dowolnym nadzieniem ..według własnych potrzeb..u mnie akurat są z podsmażonymi pieczarkami i cebulką..zrobione przez młodszą córkę...
Pamiętam jak moja ciocia robiła takie pyszne kruche roladki..proste do zrobienia..składników nie wiele..potrzeba tylko czasu na "schłodzenie" ciasta...
Grzyby ugotować i drobno posiekać. Do mąki wbić jajka, dodać sól i wodę. Zagnieść twarde ciasto. Zetrzeć na tarce [ ja "rwałam" małe kawałki].Ugotować w osolonej wodzie. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić, dodać grzyby i razem przesmażyć. Ugotowane zacierki odcedzić,dodać grzyby i wymieszać. Doprawić. Można wszystko razem chwilkę podsmażyć.
Ten chlebek robi się wieczorem, wstawia do lodówki, a rano się piecze..i na śniadanie mamy świeży, cieplutki,smaczny i co najważniejsze domowy chlebek. (...) Wyszedł pyszny.
Z cukinii robiłam dżem już nie raz..ale pierwszy raz zrobiłam z galaretką wiśniową..i ten nawet jest lepszy niż z galaretkami pomarańczowymi.. Mam jeszcze cukinię ..poeksperymentuję jeszcze z innymi galaretkami..
Chcesz otrzymywać najnowsze przepisy na skrzynkę e-mail?
Załóż konto