Zupa z ogórka zielonego

Zdjęcie - Zupa z ogórka zielonego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa z ogórka zielonego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 300 g ogórka
  • 100 g sera mascarpone
  • Bulion warzywny
  • Olej 3 ziarna do smażenia
  • Śmietana 30%
  • Cebula
  • Limonka
  • Pęczek rzodkiewki
  • Kalarepka
  • Koperek
Przygotowanie

Cebulkę przesmaż na oleju, dodaj pokrojonego ogórka, sok z limonki, chwilę smaż i zmiksuj na krem. Do zmiksowanego purée ogórkowego dodaj do właściwej konsystencji bulionu warzywnego, ser mascarpone i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Kalarepkę pokrój w paski, przesmaż i dodaj jako dodatek do zupy. Porcję zupy udekoruj gałązkami koperku i plastrami rzodkiewki.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy