Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Wynik: 35
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 30 minut
Przepyszna zupa pomidorowa tym razem z dodatkiem kaszy jaglanej. Na domowym soku pomidorowym, z mnóstwem ziół. Warto czasami przełamać klasykę. Bardzo polecam.
Składniki
- sok pomidorowy - 1 l
- bulion warzywny - 1 l
- kasza jaglana - 1 szklanka
- marchewka - 1 szt.
- ziele angielskie - 3 kulki
- bazylia suszona - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- mielona papryka - do smaku
- suszone oregano - 1 łyżeczka
Instrukcje
Do garnka wlać ok. 2-3 l wody, bulion oraz sok pomidorowy. Zagotować. Dodać startą marchewkę, zioła suszone, paprykę mieloną, sól, ziele angielskie. Gotować ok. 20 min. następnie dodać przepłukana w zimnej wodzie kaszę jaglaną. Gotować jeszcze ok. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub świeżą bazylią.
Smacznego:)