ZAPIEKANKA Z DORSZA I BRUKSELKI

ZAPIEKANKA Z DORSZA I BRUKSELKI

Bardzo prosty i niezwykle smaczny sposób podania ryby.
Wystarczy składniki wyłożyć na blaszkę i zapiec.
To danie pomimo swojej prostoty zachwyci chyba każdego.
Zdjęcie - ZAPIEKANKA Z DORSZA I BRUKSELKI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zapiekanka z dorsza i brukselki
SKŁADNIKI:

  • 70 dkg filetów z dorsza
  • 50 dkg brukselki
  • 25 dkg fasolki szparagowej (opcjonalnie)
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki startej mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki. Posypać solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki.
Warzywa opłukać i odstawić aby dokładnie ociekły z wody. Oprószyć solą
Warzywa i rybę rozłożyć równomiernie na blaszkę. Rozsmarować cieniutko majonez, wierzch posypać startą mozzarellą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 60 minut.
Zdjęcie - ZAPIEKANKA Z DORSZA I BRUKSELKI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zapiekanka z dorsza i brukselki

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów