ZAPIEKANKA Z DORSZA I BRUKSELKI
Bardzo prosty i niezwykle smaczny sposób podania ryby.
Wystarczy składniki wyłożyć na blaszkę i zapiec.
To danie pomimo swojej prostoty zachwyci chyba każdego.
Zapiekanka z dorsza i brukselki
SKŁADNIKI:
- 70 dkg filetów z dorsza
- 50 dkg brukselki
- 25 dkg fasolki szparagowej (opcjonalnie)
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/2 szklanki startej mozzarelli
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Warzywa opłukać i odstawić aby dokładnie ociekły z wody. Oprószyć solą
Warzywa i rybę rozłożyć równomiernie na blaszkę. Rozsmarować cieniutko majonez, wierzch posypać startą mozzarellą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 60 minut.
Zapiekanka z dorsza i brukselki
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: