Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione


Zdjęcie - Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Najlepsze domowe. Co do tego nie ma wątpliwości.


1 kG ugotowanych mączystych ziemniaków
300 gram mąki ( u mnie bezglutenowa)
sól do smaku
4-5 łyżek tartego parmezanu ( ja użyłam pecorino)
jajko

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Na środku robimy dołek wsypujemy mąkę, ser, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Następnie odrywamy kawałek i formujemy wałek. Tniemy na 2 cm kawałki i przeciągamy po widelcu tworząc rowek.
Gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy cedzakiem.






Zdjęcie - Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ribollita toscana. Wiejska zupa z Toskanii

Ribollita toscana. Wiejska zup…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Gnocchci z pesto z rukoli i natki pietruszki
1

Gnocchci z pesto z rukoli i na…

Beti Beti
kruche babeczki

Dorsz w stylu Livorno (Baccalà alla Livornese)
1

Dorsz w stylu Livorno (Baccalà…

Obiad gotowy Obiad gotowy
Obiad gotowy!

Fasolka po toskańsku

Fasolka po toskańsku

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Minestrone z chorizo
1

Minestrone z chorizo

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Arancini z szafranem i rozmarynem

Arancini z szafranem i rozmary…

food² food²
Food Square

Panna cotta z nutą bazylii i cytryny z sosem truskawkowym

Panna cotta z nutą bazylii i c…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

Burrata z szałwiowym pesto i p…

food² food²
Food Square

Włoski rosół z kluseczkami „Straciatella”

Włoski rosół z kluseczkami „St…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Burrata - z czym to się je

Burrata - z czym to się je

alicja w krainie garów alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

Panna cotta z marakują
1

Panna cotta z marakują

food² food²
Food Square