Włoska sałatka warzywna na ciepło

Włoska sałatka warzywna na ciepło

To przepis na ciepłą sałatkę zaczerpnięty od cudownego duetu „dwóch łakomych Włochów”, czyli Antonio Carluccio oraz Gennaro Contaldo. Obaj panowie są moimi idolami, bo jak nie kochać kogoś, kto nie tylko szczerze wielbi jedzenie, ale i opowiada o nim z zaraźliwym entuzjazmem?!

Zdjęcie - Włoska sałatka warzywna na ciepło - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

To proste zestawienie włoskich smaków, doskonały dodatek do porcji mięsa albo dobrej grzanki, w sam raz na wiosennego grilla!

Zdjęcie - Włoska sałatka warzywna na ciepło - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Włoska sałatka warzywna na ciepło

Agata, 6 maja 2013

Zdjęcie - Włoska sałatka warzywna na ciepło - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Czosnek i szalotki drobno posiekaj, zeszklij na oliwie. Dorzuć pokrojoną w spore kawałki paprykę, duś kilka minut. Dodaj pokrojoną cukinię. Posól.

Gdy warzywa się już półtwarde, dorzuć pomidory i oliwki.

Wlej ocet, podgotuj moment baz pokrywki, żeby lekko odparował. Wsyp cukier, wymieszaj. Podawaj na ciepło.

Kategorie przepisów