Wiosenny koktajl oczyszczający ze szpinaku, kiwi i awokado
Zielony koktajl to nie tylko napój, ale pełnowartościowy posiłek.
Zielone warzywa to naturalne źródło chlorofilu, ważnych witamin i mikroelemntów.
Chlorofil posiada silne właściwości oczyszczające krew, limfę i płyny wewnątrz komórkowe oraz wspomaga trawienie. Organizm pozbawiony toksyn jest pełen sił witalnych i wigoru.
Koktajl z dodatkiem zielonych warzyw jest lekkostrawny i pełen błonnika. To prawdziwy hit wśród wszystkich dbających o własne zdrowie i zdrowe odżywianie.
Dzisiejszy koktajl jest podwójną bombą zdrowotną, ponieważ wodę mineralną zastąpiłam sokiem ściągniętym z brzozy.
Na wodę brzozową jest teraz najlepszy czas i warto to wykorzystać. O wartościach wody brzozowej i w jaki sposób ją pozyskać przeczytasz tutaj.
Składniki:
2 garście szpinaku
1/2 awokado
2 owoce kiwi
2 łyżki rzeżuchy
1 banan
1 gruszka
2 cm imbiru
1 szklanka wody mineralnej/wody brzozowej
2 plasterki mrożonej cytryny (sok z cytryny)
Wykonanie:
- szpinak dobrze wypłukać, odciąć grube ogonki. Owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki
- wszystkie skladniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do poążdanej konsystencji