Wiosenna sałatka z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką

Wiosenna sałatka z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką

1

Ta wiosenna sałatka z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką bardzo często pojawiała się u mnie w domu. Jest szalenie prosta w przygotowaniu i pyszna. Wystarczy ugotować jajka, pokroić wraz z nowalijkami, połączyć z majonezem i doprawić solą oraz pieprzem. Idealnie sprawdza się na śniadanie czy do zabrania ze sobą do pracy. Gorąco polecam ją również na wielkanocny stół. Do sałatki można także dodać konserwowy groszek oraz kukurydzę, jeśli lubicie. Zachęcam do jej przygotowania w nadchodzące Święta zamiast tradycyjnej sałatki warzywnej. 😉

Zdjęcie - Wiosenna sałatka z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wiosenna sałatka z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką

Ilość porcji: 2-4
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 10 minut 10 minut

SKŁADNIKI

  • 4 jajka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz, sól

PRZYGOTOWANIE

  1. Jajka ugotuj na twardo (8-10 minut). Wystudź, obierz i pokrój w dużą kostkę (ok. 1 cm).
  2. Rzodkiewkę i ogórka obierz i pokrój w kostkę. Szczypiorek drobno posiekaj.
  3. Wszystko przełóż do miski, dodaj majonez i wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem do smaku.
  4. Do sałatki możesz również dodać groszek lub kukurydzę konserwową.

Zdjęcie - Wiosenna sałatka z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów