 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        
- 4 duże wymoczone śledzie
- 250 g mrożonych śliwek węgierek
- 50 g suszonych moreli
- 50 g siekanych migdałów
- otarta skórka i sok z jednej cytryny (dałam z dwóch) 
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- ćwierć szklanki białego wina półsłodkiego 
- 1/2 szklanki oleju Kujawskiego tłoczonego na zimno 
- 2 łyżki siekanej pietruszki lub odrobinę koperku