Wieprzowina w sosie sherry z pieczarkami

Wieprzowina w sosie sherry z pieczarkami
Zdjęcie - Wieprzowina w sosie sherry z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 70
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 60minuty

Wykwintne danie, które śmiało można podać gościom. Aromatyczne, bogate w smak i bardzo dobre. Główne składniki, które tu rządzą to pieczarki, por i sherry. Doskonała kompozycja, nie tylko dla smakoszy tego trunku.

Składniki Instrukcje

Mięso pokroić w cienkie plastry. Obtoczyć w mieszance soli, mielonej papryki i pieprzu. Na patelni rozgrzać oliwę. Układać mięso i smażyć kilka minut z każdej strony. Wlać  sherry i ok. 2 szklanek wody, zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem ok. 50 min. Kiedy mięso jest już miękie dodać pokrojone pory i pieczarki i dusic ok. 10 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem. Pod sam koniec duszenia dodac estragon. Podawać z ziemniakami.

Smacznego:)

Zdjęcie - Wieprzowina w sosie sherry z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów