Wafel z kajmakiem, biszkoptami i dżemem z czarnej porzeczki
Dzień dobry :-) Dziś mam przepis na pysznego wafla, który będzie idealny na zbliżające się Święta Wielkanocne i nie tylko. Jest prosty w przygotowaniu, dżem z czarnej porzeczki sprawia, że nie jest za słodki. Do wafla dodaliśmy średniej wielkości biszkopty, które są do kupienia w każdym makiecie. Polecam :-)
Składniki:
- wafel - 5 płatów
- masa krówkowa (kajmak)
- biszkopty okrągłe (średnie) 1 opakowanie
- dżem z czarnej porzeczki
1. Jeden płat wafla smarujemy masą krówkową, nakładamy kolejny, który smarujemy dżemem. Nakładamy następny płat wafla, który smarujemy ponownie masą krówkową.
2. Teraz na masę układamy średnie biszkopciki. Górę biszkoptów smarujemy masą krówkową, przykrywamy kolejnym płatem wafla.
3. Wafel smarujemy masą kajmakową i przykrywamy następnym płatem wafla. Tak przygotowany wafel zawijamy i przykładamy czymś ciężkim (u mnie butelki z wodą) na dwie - trzy godziny. Kroimy. Smacznego :-)