Verrine ze śledziem, jajkiem i rzeżuchą

Verrine ze śledziem, jajkiem i rzeżuchą
Zdjęcie - Verrine ze śledziem, jajkiem i rzeżuchą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Verrine ze śledziem, jajkiem i rzeżuchą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Verrine ze śledziem, jajkiem i rzeżuchą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Verrine ze śledziem, jajkiem i rzeżuchą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 2 płaty śledzia matias
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • garść rzeżuchy
Przygotowanie Śledzia kroimy na drobną kostkę, podobnie postępujemy z żółtkiem oraz białkiem ugotowanych jaj. Poszczególne składniki układamy warstwowo: najpierw śledzia, następnie białko, później żółtko, całość obficie obsypujemy rzeżuchą. Voila, niezwykle szybka, wielkanocna przystawka gotowa!


Porada:

Łącząc klasyczne smaki, różne tekstury, kolory, można stworzyć doskonale prezentującą się przystawkę – verrine. Elegancko podana stworzy romantycznej czy uroczystej kolacji odpowiedni anturaż. Warto wykorzystać tu kieliszki. Szybka i lekka przystawka rozbudzi apetyt przed daniem głównym. Doskonale sprawdza się również jako element diety, systematyzując posiłki np. na 5 porcji.



Przepis pochodzi z mrmrssandman.blogspot.com

Kategorie przepisów