Uszka z pieczarkami w sosie śmietanowym z parmezanem
I po raz kolejny dziś zapraszam na pyszne, makaronowe danie.
Znów będzie łatwo, szybko i mega mega smacznie!
Lubiany przeze mnie makaron uszka połączyłam z ze smażonym z cebulką pieczarkami, sosem śmietanowym i odrobina parmezanu.
Dla ostrości – troszkę chili.
Wyszedł fajny i szybki obiad idealny na dziś ( albo jutro też! )
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* makaron uszka – ok. 200 g
* duże świeże pieczarki – 8 szt
* duża cebula – 1 szt
* śmietana 36% słodka – 200 ml
* chili
* natka pietruszki
* parmezan
* sól, pieprz
* oliwa z oliwek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Na odrobinie oliwy przesmażamy drobno posiekaną cebulę z chili, dodajemy oczyszczone i pokrojone w talarki pieczarki, solimy – smażymy ok. 7-8 minut
Zalewamy słodką śmietaną, dodajemy spiekaną natkę pietruszki oraz ugotowany al dente makaron.
Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy ok. 4-5 minut.
Posyjemy startym parmezanem ipodajemy gorące!
Smacznego!