Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym

Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym

Zdjęcie - Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym tłoczonym na zimno. Olej słonecznikowy jest naturalnym źródłem witaminy E. Wprowadzenie olejów tłoczonych na zimno pozwala urozmaicić smak potrawy i wzbogacić ją w cenne witaminy. Twarożek z tym olejem jest idealny na śniadanie, ale nie tylko. Robi się szybko i wszystkim smakuje.

Oleje Kujawski tłoczone na zimno są naturalnym, cennym źródłem wielu substancji odżywczych występujących w ziarnach i pestkach. Proces tłoczenia na zimno pozwala na zachowanie ich naturalnego aromatu i smaku.

Składniki na twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym:

  • 250 g sera twarogowego
  • 1 pęczek świeżego szczypiorku
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego Kujawski tłoczonego na zimno
  • 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Zdjęcie - Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak zrobić twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym?

Ser twarogowy rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny, olej słonecznikowy Kujawski tłoczony na zimno, chrzan, szczypiorek drobno pokrojony, sól, pieprz do smaku.

Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym można zrobić wieczorem, żeby wszystkie smaki się przegryzły.

 

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15
Stopień trudności: bardzo prosty przepis

Kategorie przepisów