Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym
Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym tłoczonym na zimno. Olej słonecznikowy jest naturalnym źródłem witaminy E. Wprowadzenie olejów tłoczonych na zimno pozwala urozmaicić smak potrawy i wzbogacić ją w cenne witaminy. Twarożek z tym olejem jest idealny na śniadanie, ale nie tylko. Robi się szybko i wszystkim smakuje.
Oleje Kujawski tłoczone na zimno są naturalnym, cennym źródłem wielu substancji odżywczych występujących w ziarnach i pestkach. Proces tłoczenia na zimno pozwala na zachowanie ich naturalnego aromatu i smaku.
Składniki na twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym:
- 250 g sera twarogowego
- 1 pęczek świeżego szczypiorku
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 2 łyżki oleju słonecznikowego Kujawski tłoczonego na zimno
- 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Jak zrobić twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym?
Ser twarogowy rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny, olej słonecznikowy Kujawski tłoczony na zimno, chrzan, szczypiorek drobno pokrojony, sól, pieprz do smaku.
Twarożek ze szczypiorkiem i olejem słonecznikowym można zrobić wieczorem, żeby wszystkie smaki się przegryzły.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15
Stopień trudności: bardzo prosty przepis