Trufle z białej czekolady i mascarpone

Trufle z białej czekolady i mascarpone
Zdjęcie - Trufle z białej czekolady i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Trufle z białej czekolady i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Trufle z białej czekolady i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Trufle z białej czekolady i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Trufle z białej czekolady i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 400 g białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g mielonych migdałów + 30 g do obtoczenia
  • 65 ml oleju Kujawski rzepakowego tłoczonego na zimno
Przygotowanie

Wszystkie składniki mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy.
Masę truflową schładzamy lub lekko zmrażamy.

Zwilżonymi dłońmi formujemy trufle.

Obtaczamy je w mielonych migdałach lub kolorowej posypce cukrowej.



Liczba porcji: ok. 50 sztuk

Czas przygotowania: 30 minut 

Kategorie przepisów