Tatar z łososia z kaparami i czarnym pieprzem
Składniki
- 250 g surowego łososia
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju Kujawskiego
- 3 łyżki kaparów w zalewie
- 1 łyżka soku z cytryny lub więcej
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- 5 do 8 ziaren czarnego pieprzu
- sól
Przygotowanie Łososia bardzo drobno poszatkować, skropić olejem. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do łososia. Doprawić sokiem z cytryny i solą, wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kule i kłaść na talerzu.
Pieprz zmiażdżyć w moździerzu. Łososiowe kule obsypać kaparami, suszonym koperkiem i czarnym pieprzem.
Schładzać w lodówce do czasu podania na stół.
Przepis pochodzi z trufla3gotuje.blox.pl