Tatar z łososia z kaparami i czarnym pieprzem

Tatar z łososia z kaparami i czarnym pieprzem

Zdjęcie - Tatar z łososia z kaparami i czarnym pieprzem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tatar z łososia z kaparami i czarnym pieprzem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 250 g surowego łososia
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju Kujawskiego
  • 3 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 łyżka soku z cytryny lub więcej
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 5 do 8 ziaren czarnego pieprzu
  • sól

Przygotowanie Łososia bardzo drobno poszatkować, skropić olejem. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do łososia. Doprawić sokiem z cytryny i solą, wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kule i kłaść na talerzu.

 

Pieprz zmiażdżyć w moździerzu. Łososiowe kule obsypać kaparami, suszonym koperkiem i czarnym pieprzem.

 

Schładzać w lodówce do czasu podania na stół.

 

 

Przepis pochodzi z trufla3gotuje.blox.pl

Kategorie przepisów