Tatar z łososia z czarnuszką
![Tatar z łososia z czarnuszką](/obrazek/duze/tatar-z-lososia-z-czarnuszka-477577.jpeg)
![Zdjęcie: Tatar z łososia z czarnuszką Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477577.jpeg)
Składniki:
- 30 ml oleju Kujawskiego LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
- 300 g łososia wędzonego na zimno
- 100 g czerwonej papryki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/4 ostrej papryczki chili
- 10 ml jasnego sosu sojowego
- 15 ml soku z cytryny
- sól
- pieprz do smaku
![Zdjęcie: Tatar z łososia z czarnuszką Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477574.jpeg)
Przygotowanie:
Krok 1
Łososia pokrój w średniej wielkości kostkę.
![Zdjęcie: Tatar z łososia z czarnuszką Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477578.jpeg)
Krok 2
Paprykę, chili i szczypiorek drobno posiekaj.
![Zdjęcie: Tatar z łososia z czarnuszką Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477576.jpeg)
Krok 3
Wszystkie składniki połącz, dopraw sokiem z cytryny, olejem Kujawskim Len + czarnuszka tłoczonym na zimno i sosem sojowym. Wymieszaj. Jeśli to konieczne, dopraw solą i pieprzem do smaku.
![Zdjęcie: Tatar z łososia z czarnuszką Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477575.jpeg)
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Okazja: przystawka
Poziom trudności: łatwe
![Zdjęcie: Tatar z łososia z czarnuszką Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477573.jpeg)