Tatar wołowy klasyczny z ogórkiem konserwowym i marynowanymi prawdziwkami

Tatar wołowy klasyczny z ogórkiem konserwowym i marynowanymi prawdziwkami
Zdjęcie - Tatar wołowy klasyczny z ogórkiem konserwowym i marynowanymi prawdziwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tatar wołowy klasyczny z ogórkiem konserwowym i marynowanymi prawdziwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tatar wołowy klasyczny z ogórkiem konserwowym i marynowanymi prawdziwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tatar wołowy klasyczny z ogórkiem konserwowym i marynowanymi prawdziwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tatar wołowy klasyczny z ogórkiem konserwowym i marynowanymi prawdziwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 20 dag prawdziwków marynowanych
  • 3 łyżki oleju Kujawski rzepakowego tłoczonego na zimno
  • 3 lub 4 ogórki (konserwowe zmieszane z kiszonymi pół na pół)
  • 2 żółtka
  • 1 cebula
  • po łyżeczce musztardy łagodnej i pikantnej
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny (opcjonalnie)
Przygotowanie

Mięso mielimy w maszynce lub bardzo drobno kroimy.


Dodajemy musztardę, olej i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Formujemy koło, robimy wgłębienie, do którego wbijamy żółtko, a po bokach dodajemy drobno pokrojone grzyby, ogórki i cebulę.


Rada:

Wierzch można oprószyć pieprzem.

Mięso i jaja powinny być najwyższej jakości.


Kategorie przepisów