Tarta ze szparagami i fetą

Tarta ze szparagami i fetą

Zdjęcie - Tarta ze szparagami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Tarta ze szparagami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wspaniała tarta ze szparagami i fetą. Na cieście francuskim z warstwą delikatnego serka ricotta…Szybka i prosta do wykonania, całość stanowi przepyszne połączenie smaków…Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI:
1 op. ciasta francuskiego
1 pęczek cienkich, zielonych szparagów
250 g serka ricotta
1 jajko
150 g sera feta
sól, pieprz

Szparagi umyj i odłam zdrewniałe końce. Ser feta pokrój w kostkę.
Na blaszce rozłóż ciasto francuskie i ponakłuwaj je widelcem. Brzegi ciasta lekko zwiń do środka tworząc rancik.
Ser ricotta wymieszaj dokładnie z jajkiem, dopraw solą i pieprzem.
Ser rozłóż na cieście francuskim i powciskaj w niego szparagi. Na wierzchu poukładaj kawałki sera feta.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-18 minut – do zezłocenia się brzegów ciasta.
Wyjmij z piekarnika, odstaw na 3 minuty i pokrój na kawałki.

Smacznego :)

Zdjęcie - Tarta ze szparagami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów