Tarta z ciasta francuskiego
![Tarta z ciasta francuskiego](/obrazek/duze/tarta-z-ciasta-francuskiego-457031.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457032.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457035.jpeg)
Tarta z ciasta francuskiego – czyli pomysł na obiad lub śniadanie w 12 minut !
Śniadanie na wytrawnie czy słodko ? Był taki okres w mim życiu, że praktycznie każde śniadanie było na słodko. Najczęściej padało na owsianki, klasyczne lub z owocami, w weekend bardziej wykwintnie czyli np. naleśniki, pankejki. Ale smaki się zmieniają i teraz wybieram te wytrawne propozycje ? Kanapki, omlety, jajecznica z dodatkami i od niedawna hit poranków czyli wytrawna tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem z jajek i różnymi dodatkami.
Nieraz widziałam już propozycję tarty z ciasta francuskiego, ale dopiero niedawno postanowiłam ją zrobić i muszę przyznać, że nie sądziłam , że to będzie takie dobre ! Szybka, pyszna i tania – czego chcieć więcej ?
Jeśli chodzi o dodatki, to tutaj można eksperymentować do woli. Trzeba też dodać, że jest to dobry pomysł na wykorzystanie resztek z lodówki.
Zdecydowanie warta spróbowania !
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457031.jpeg)
SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
3-4 jajka
ulubiona mieszanka przypraw
Świeża rukola lub szpinak
Awokado
Sól
Pieprz
Mieszanka ziaren (siemię lniane, sezam, słonecznik, pestki dyni)
SPOSÓB WYKONANIA:
Ciasto francuskie rozwijamy i razem z papierem układamy na blaszce do pieczenia. Następnie boki zawijamy do środka. Jajka mieszamy z przyprawami, solą i pieprzem. Wylewamy na ciasto francuskie. Na wierzchu układamy rukolę i awokado. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 10-12 min. Po wyjęciu tartę posypałam jeszcze mieszanką ziaren (słonecznik, sezam, siemię lniane i pestki dyni i polałam ją sosem miodowo-musztardowym).
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457035.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457032.jpeg)
Zapraszam też do zajrzenia na mój Instagram
marcepanowa_![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457030.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457034.jpeg)
![Zdjęcie: Tarta z ciasta francuskiego Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/457033.jpeg)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3-4 jajka
- ulubiona mieszanka przypraw
- Świeża rukola lub szpinak
- Awokado
- Sól
- Pieprz
- Mieszanka ziaren siemię lniane, sezam, słonecznik, pestki dyni
- Ciasto francuskie rozwijamy i razem z papierem układamy na blaszce do pieczenia. Następnie boki zawijamy do środka.
- Jajka mieszamy z przyprawami, solą i pieprzem. Wylewamy na ciasto francuskie. Na wierzchu układamy rukolę i awokado.
- Na wierzchu układamy rukolę i awokado. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 10-12 min.
- Po wyjęciu tartę posypałam jeszcze mieszanką ziaren (słonecznik, sezam, siemię lniane i pestki dyni i polałam ją sosem miodowo-musztardowym).