Szpinakowy koktajl z ogórkiem i tahini
Szpinak zmiksowany z łyżeczką tahini, która nadaje sezamowego posmaku, ogórkiem, bananem, kwaśnym kiwi i pomarańczą. Zielone koktajle z owocami to zdrowy i smaczny sposób na przemycenie witamin.
Porcja dla 3 osób
Składniki:
Szpinak umyć i odciąć ogonki, wrzucić do misy blendera. Owoce obrać i pokroić, wrzucić do szpinaku. Ogórka obrać i pokroić w grubsze kawałki, dołożyć do owoców. Dodać łyżeczkę tahini. Wlać wodę i zmiksować. Koktajl przelać do szklanek i wypić na zdrowie.
Porcja dla 3 osób
Składniki:
- 50 g szpinaku,
- 50 g ogórka,
- 1 pomarańcza,
- 3 kiwi,
- 1 banan,
- 1 łyżeczka tahini,
- 2 szklanki mineralnej wody
Szpinak umyć i odciąć ogonki, wrzucić do misy blendera. Owoce obrać i pokroić, wrzucić do szpinaku. Ogórka obrać i pokroić w grubsze kawałki, dołożyć do owoców. Dodać łyżeczkę tahini. Wlać wodę i zmiksować. Koktajl przelać do szklanek i wypić na zdrowie.