Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem

Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem

Zdjęcie - Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dawno mnie nie było. Ponad tydzień bez komputera i aparatu... Taki reset dobrze mi zrobił i wracam z pysznymi propozycjami. Oto jedna z nich. Czyż nie wygląda smakowicie:-)?
Zdjęcie - Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów,
  • oliwa z oliwek,
  • sól, pieprz,
  • 1-2 ząbki czosnku,
  • parmezan w kawałku,
  • sok z połowy cytryny.

Przygotowanie:
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki, posolić, skropić oliwą i posypać pieprzem. Wycisnąć czosnek na wierzch i dobrze wymieszać w naczyniu do zapiekania. Zapiekać około 20 minut w 180 stop. C. Wyjąć z piekarnika i posypać szparagi płatkami parmezanu. Skropić całość sokiem z wyciśniętej cytryny.

Zdjęcie - Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów