Szaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami
Szaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami to moja kolejna przedmajówkowa propozycja dla tych, co na grilla lubią włożyć coś innego niż mięsiwo. To banalny wegetariański przepis do przygotowania w kilka minut przed wspólnym grillowaniem; równie prosty co te burgery. Do szaszłyków proponuję świetny ziołowy sos chimichurri. A jeśli wege opcja Was nie przekonuje, to wykorzystajcie je jako fajny dodatek do innych dań z grilla. Na pewno się nie zawiedziecie! Tylko pamiętajcie, aby ananas był słodki i dojrzały. Wtedy będą smakować najlepiej. ;)
*
SKŁADNIKI
na ok. 20 szaszłyków
- 250 g cypryjskiego sera halloumi
- 300 g świeżego ananasa
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 1 łyżeczka oregano
- oliwa z oliwek
- świeża kolendra i oregano do podania (opcjonalnie)
- sos chimichurri (z tego przepisu do podania)
*