Szaszłyki z kurczakiem i ananasem

Szaszłyki z kurczakiem i ananasem

    Zdjęcie - Szaszłyki z kurczakiem i ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Szaszłyki z kurczakiem i ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z kurczakiem i ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z kurczakiem i ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z kurczakiem i ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

  • 1 kg filetów z piersi kurczaka
  • 1 świeży ananas
  • 90 ml marynaty grillowej Kujawski – słodka papryka z tego przepisu

Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki o wymiarach około 1,5x1,5 cm i przełożyć do miski. Dodać 90 ml marynaty grillowej Kujawski – słodka papryka, dokładnie wymieszać i odłożyć na 15 minut.

 

Ananas obrać ze skóry, pokroić na 1,5-centymetrowe plastry i wyciąć z nich środek. Miąższ ananasa pokroić w kostkę o wymiarach około 1,5x1,5 cm. Kawałki kurczaka i ananasa nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Grillować na tacce około 15 minut, w połowie czasu grillowania przewracając na drugą stronę.

 

Uwaga: doskonale komponuje się z grillowaną gruszką i serem pleśniowym.

 

 

Przepis przygotowali autorzy bloga obiadoweinspiracje.blogspot.com

Kategorie przepisów