Szaszłyki z kurczakiem i ananasem
Składniki
- 1 kg filetów z piersi kurczaka
- 1 świeży ananas
- 90 ml marynaty grillowej Kujawski – słodka papryka z tego przepisu
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki o wymiarach około 1,5x1,5 cm i przełożyć do miski. Dodać 90 ml marynaty grillowej Kujawski – słodka papryka, dokładnie wymieszać i odłożyć na 15 minut.
Ananas obrać ze skóry, pokroić na 1,5-centymetrowe plastry i wyciąć z nich środek. Miąższ ananasa pokroić w kostkę o wymiarach około 1,5x1,5 cm. Kawałki kurczaka i ananasa nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Grillować na tacce około 15 minut, w połowie czasu grillowania przewracając na drugą stronę.
Uwaga: doskonale komponuje się z grillowaną gruszką i serem pleśniowym.
Przepis przygotowali autorzy bloga obiadoweinspiracje.blogspot.com