Szaszłyki z boczkiem i pomidorkami

Szaszłyki z boczkiem i pomidorkami
Zdjęcie - Szaszłyki z boczkiem i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z boczkiem i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z boczkiem i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z boczkiem i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z boczkiem i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g polędwiczki z piersi indyka
  • 250 g wędzonego boczku
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 70 ml oleju Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
  • ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Indyka kroimy w kostkę o wielkości 2-3 cm.

Zalewamy olejem i skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 45 minut do zamarynowania.

Boczek kroimy w kostkę podobnej wielkości.

Na szpadki nabijamy kolejno mięso, boczek i pomidorki koktajlowe. Jeśli używamy drewnianych patyczków, dobrze je wcześniej namoczyć, aby nie spaliły się podczas grillowania.

Przygotowane szaszłyki grillujemy około 8-10 minut lub do momentu, aż indyk będzie całkowicie ścięty i przyrumieniony.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl/

Kategorie przepisów