Sycący kapuśniak z wędzonym boczkiem i kiełbasą

Sycący kapuśniak z wędzonym boczkiem i  kiełbasą

Zdjęcie - Sycący kapuśniak z wędzonym boczkiem i  kiełbasą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 Jest to kolejny przepis, który chciałam zaprezentować w ramach IV edycji "Gotujemy po polsku", gdzie patronat nad akcją objął serwis zPierwszegoTłoczenia

 

Zdjęcie - Sycący kapuśniak z wędzonym boczkiem i  kiełbasą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


 

składniki:

około 50 dag kiszonej kapusty

15 dag kiełbasy zwyczajnej

15 dag wędzonego boczku

2 cebule

4 do 5 szt.ziemniaków

1 łyżka koncentratu pomidorowego

3 ząbki czosnku

kilka ziaren ziela angielskiego

czerwona papryka słodka

kminek

majeranek

pieprz

sól

olej

 

Kapustę poszatkować,włożyć do gara, zalać wodą, wrzucić kilka ziaren ziela angielskiego i 1 łyżeczkę kminku, zagotować. Jeśli będzie zbyt kwaśna odlać część kwaśnej wody i zalać kapustę nową wodą. Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na oleju. Kiełbasę i boczek pokroić w plastry i wrzucić do cebuli, dusić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, zalać wodą, lekko posolić i gotować. Do ziemniaków wrzucić przesmażony boczek, kiełbasę i cebule. Gdy ziemniaki będą miękkie połączyć z ugotowaną kapustą. Kapuśniak doprawić pieprzem,czerwoną papryką, majerankiem, rozgniecionym czosnkiem i dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego.

 

 

 

 

 


Zdjęcie - Sycący kapuśniak z wędzonym boczkiem i  kiełbasą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sycący kapuśniak z wędzonym boczkiem i  kiełbasą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sycący kapuśniak z wędzonym boczkiem i  kiełbasą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów