Surówka z kiszonej kapusty z karmelizowaną marchewką

Bardzo dobra surówka z kiszonej kapusty, z nutą słodkiej marchewki. Kapusta kiszona ma dużo witaminy C, wzmacnia odporność i działa jak naturalny probiotyk. Najwięcej wartości odżywczych, zachowamy, spożywając kapustę kiszoną w postaci surówki.

Zima, to najlepszy czas na surówki z kiszonek. Ta jest pyszna, bardzo polecam do obiadu 🙂

Zdjęcie - Surówka z kiszonej kapusty z karmelizowaną marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki na surówkę z kiszonej kapusty
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 cebulka czerwona
  • 1 łyżeczka miodu
  • spora szczypta pieprzu
  • łyżka świeżo posiekanej pietruszki
  • olej

Z kapusty, wyciśnij nadmiar wody i drobno posiekaj.

Marchewkę zetrzyj na grubych oczkach.

Cebulkę pokrój na małą kostkę.

Na patelni, podgrzej niewielką ilość masła klarowanego lub oleju, dodaj miód. Składniki pomieszaj drewnianą łyżką. Dodaj marchewkę. Marchewkę chwilę smaż mieszając, do czasu, kiedy cała pokryje się glazurą.

Do kapusty, dodaj karmelizowaną marchewkę i cebulkę. Wszystko pomieszaj.

Całość delikatnie posyp zieloną pietruszką, pieprzem i polej oliwą. Smacznego 🙂

Zdjęcie - Surówka z kiszonej kapusty z karmelizowaną marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym
1

Surówka z młodej kapusty z sos…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z kiszonej kapusty
2

Surówka z kiszonej kapusty

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka ekspresowa
1

Surówka ekspresowa

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu
5

Surówka z kapusty pekińskiej,…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Czerwona kapusta pekińska - surówka
3

Czerwona kapusta pekińska - su…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit