Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Ta chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i kukurydzy, to samo zdrowie. To świetny dodatek do dań mięsnych i rybnych, ale sprawdzi się również jako lekka przekąska dla gości. Wypróbuj ten przepis z wybranym sosem i przekonaj się, jak dobrze smakuje ta surówka 🙂

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy - Napiecyku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy:

  • jedna mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej
  • 2 mniejsze marchewki
  • mała cebula dymka
  • mała puszka kukurydzy

Sos nr 1.

  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu

Sos nr. 2

  • pełna łyżka gęstego jogurtu
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 starty ząbek czosnku

 

Jak przygotowac surówkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy?

Liście kapusty umyj i osusz papierowym ręcznikiem, drobno poszatkuj. Daj do miseczki, delikatnie posyp solą, pomieszaj.

Marchewki zetrzyj na dużych oczkach. Cebulkę dymkę, drobno pokrój. Kukurydzę osącz na sitku.

Do kapusty dodaj marchewkę, cebulę i kukurydzę, składniki pomieszaj.

Wybrane składniki na sos pomieszaj i dodaj do surówki. Surówka z kapusty pekińskiej gotowa 🙂

Smacznego 🙂

 

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy - Napiecyku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów