Surówka z czerwonej kapusty z octem balsamicznym i orzechami

Surówka z czerwonej kapusty z octem balsamicznym i orzechami


Zdjęcie - Surówka z czerwonej kapusty z octem balsamicznym i orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wspierajmy naszą odporność poprzez ćwiczenia fizyczne i dietę. U mnie micha pełna antyoksydantów, dobrych tłuszczów i witamin.


1/4 główki czerwonej kapusty
1/2 jabłka
2 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
2 łyżki oliwy z oliwek lub tłoczonego na zimno oleju lnianego
1 łyżeczka nasion lnu
2 łyżeczki nasion słonecznika
kilka orzechów włoskich
sól i pieprz do smaku
świeże oregano


Kapustę poszatkować, jabłko zetrzeć na tarce. Ocet balsamiczny wymieszać z miodem i oliwą wymieszać.
Na patelni podprażyć nasiona.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą doprawiając solą i pieprzem

Kategorie przepisów