Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą

Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą
Zdjęcie - Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Już pojawiają się pierwsze warzwa. Będąc przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag.
Zamin świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów.
ćwiartka czerwonej kapusty
marchew
czerwona cebula
oliwa z oliwek
łyżka maku
łyżka nasion słonecznika
sól i pieprz do smaku
listki świezej mięty
sok z połówki cytryny lub ocet winny
Zdjęcie - Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami jogurt naturalny*

Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na duzych oczkach, cebulę siekamy drobno. Doprawiamy solą i pieprzem. Z oliwy i octu robimy sos. Polewamy warzywa, mieszamy. Na koniec dodajemy mak i słonecznik oraz posiekaną świeżą miętę.
* sporządź sos z jogurtu i ząbka czosnku jeśli nie unikasz nabiału.

Czuję miętę (II) - czyli mięta w mojej kuchni

Kategorie przepisów