Stir-fry z zielonymi strączkami groszku
Stir-fry with green peas.
Składniki. 30 dag groszek cukrowy, 0,5 cukinia, 0,5 papryka czerwona, 0,5 ogórek świeży, 1 cebula, 0,5 por część biała, 3 ząbki czosnek, 5 pomidorki koktajlowe, 10 dag makaron chow mein noodles, 10 dag sos boemboe, olej do smażenia, sól
Wykonanie. Cebulę, czosnek, por , paprykę pokroić w paski, przesmażyć na woku. Dodać cukinię i ogórek, na koniec pomidorki przekrojone na połówki. Całość wymieszać z gotowym orientalnym sosem boemboe i azjatyckim makaronem,( który wcześnie trzeba zalać na 4 minuty wrzątkiem i odcedzić). Całość dusić 4 minuty. Wyłożyć na ogrzany półmisek. Na koniec przesmażyć szybko (około 3 minuty) groszek cukrowy i rozłożyć na makaronie z warzywami. Solimy jedynie groszek po przesmażeniu.