Śniadanie do łóżka #8: Croissant z szynką serrano, serem blue i nektarynką
Właściwie od zawsze lubię croissanty na słono. Dawniej (zanim McDonald's wprowadził podobne do swojej oferty) wzbudzało to dziwne reakcje, gdyż zwykle ludzie przyzwyczajeni są do smarowania ich konfiturą. Słodko-słone połączenie rogalika i dodatków jest na pewno ciekawsze i idealne na wyjątkowe, niedzielne śniadanie. Szczególnie z dodatkiem sera blue i nektarynki, niedawno przeze mnie okrytego połączenia, które na pewno was nie zawiedzie (świetne też jako dodatek do sałatki). Miłej niedzieli!
Croissant z szynką serrano, serem blue i nektarynką (1 porcja)
- 1 croissant
- 2 plastry żółtego sera
- 2 plastry szynki serrano (ew. parmeńskiej)
- ćwierć nektarynki
- 50g sera blue
- masło
Przekrój croissanta na pół wzdłuż. Jedną połówkę posmaruj masłem, ułóż ser żółty, szynkę serrano, ser blue i plastry nektrarynki. Zapiecz w piekarniku przez ok. 5 minut.
Śliwka