Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą
 
             
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     Składniki
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        - 400 g surowej białej kiełbasy
- 275 g ciasta francuskiego
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
- 1 łyżka świeżego majeranku lub łyżeczka suszonego
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- 1 jajko rozkłócone z łyżką mleka
- suszony majeranek do posypania
 
            