Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą

Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą
Zdjęcie - Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 400 g ciasta francuskiego
  • 250 g pieczarek
  • 150 g sera mozzarella
  • 60 ml oleju Kujawski z ostrą papryką
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy na oleju.

Gdy grzyby zmiękną, a woda z nich odparuje, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.

Na rozłożony płat ciasta francuskiego wykładamy pieczarki i starty ser mozzarella. Rolujemy dość luźno.

Ostrym nożem kroimy roladę na 2-cm paski i układamy je na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w temp. 220ºC bez termoobiegu około 15 minut lub na złoty kolor.



Liczba porcji: 12-15

Czas przygotowania: 45 minut 

Kategorie przepisów