Śledzie w dressingu musztardowo- miodowym


Zdjęcie - Śledzie w dressingu musztardowo- miodowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 400 gram śledzi solonych
2 łyżki musztardy ziarnistej francuskiej
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
ok 150 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
2 spore białe cebule
pieprz świeżo mielony
łyżeczka miodu akacjowego

Śledzie namoczyć wcześniej w mleku (12 godzin)

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zalać oliwą, dodać przyprawy, musztardę i miód. Dobrze wymieszać. Śledzie opłukać pod bieżącą wodą i pokroić pod skosem. Zalać dressingiem i odstawić na kilka godzin aby smaki się połączyły.









Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia dla czytelników i odwiedzających mojego bloga.
AZgotuj!

Przepisy z tych kategorii

Śledzie marynowane z imbirem

Śledzie marynowane z imbirem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Śledzie w czosnkowym sosie
1

Śledzie w czosnkowym sosie

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Śledzie w sosie koperkowym
2

Śledzie w sosie koperkowym

A_SE A_SE
Shabbyeat

Śledzie z marchewką, imbirem i czerwoną cebulą
1

Śledzie z marchewką, imbirem i…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Śledzie w sosie miodowo-musztardowym

Śledzie w sosie miodowo-muszta…

Dzi Dzi
karmelowy

Śledzie marynowane w occie

Śledzie marynowane w occie

Dzi Dzi
karmelowy